News about FOOD...
If you enjoy cold deli meats and sausages, how about a dash of live virus on the side? According to the US Food and Drug Administration it could help keep you healthy.
Last week the FDA approved a cocktail of six viruses as a food additive to be sprayed on ready-to-eat meat before it is packaged to protect against Listeria monocytogenes. This bacterium sometimes grows on cold meat and causes about 2500 cases of severe food poisoning and 500 deaths a year in the US alone.
“
”
The viruses in the additive are bacteriophages, that is, they only attack bacterial cells, and are the first to gain FDA approval for use as a food additive. Since they do not harm plant or animal cells they should be safe for humans - in fact some kinds of viral bacteriophage naturally inhabit the human digestive tract.
Intralytix of Baltimore, Maryland, which developed the additive, says that it has licensed the product to an undisclosed multinational company.
vertaling:
Hoe zorg je ervoor dat een stuk koud vlees je niet ziek maakt? Spuit er een cocktail van levende virussen op.
In de VS zorgt de bacterie Listeria monocytogenes,(<>) die voorkomt op koud vlees, elk jaar gemiddeld voor 2500 gevallen van voedselvergiftiging en vijfhonderd sterfgevallen. Het bedrijf Intralytix uit Baltimore denkt daar de oplossing voor gevonden te hebben: een stof die zes verschillende virussen bevat en die je over het vlees moet sproeien voor het verpakt wordt. De virussen in de cocktail vallen alleen bacteriën aan, geen planten-, dieren- of mensencellen. Oftewel, ze lusten L. monocytogenes rauw, maar wij hebben er geen last van.
De US Food and Drug Administration (FDA) heeft de virussencocktail vorige week goedgekeurd, een nog niet bekendgemaakte multinational heeft de rechten verkregen het spul te gaan produceren. Oftewel, een lading virussen over je boterhammenvlees wordt waarschijnlijk al snel de gewoonste zaak van de wereld.
have a nice meal.
Smakelijk eten.
<< Home