vrijdag, augustus 11, 2006

seek and thei shall find...
but see this first 4 fun and info

scroll down ........yep allllll the way....


Google

in Holland, more or less...



______________________________


Happy birthday WWW.
aug.11-th
WWW is 25 year old today
posted @ 00;01 local time (NL)

donderdag, augustus 10, 2006


coozy..











koffie-tip

Nog één keer de uitleg over zoekmachines....

De tien meest gemaakte fouten bij zoekenOver het gebruik van zoekmachines wordt veel gemopperd: geen resultaten, te veel resultaten of niets bruikbaars. Maar de zoekmachine zelf kan er niet altijd wat aan doen. Veel fouten worden veroorzaakt door de internetter zelf. Daarom zijn de tien meestgemaakte fouten erg leerzaam:
Typefouten: de meest voorkomende fout is de typefaut. Zelfs de simpelste woorden gaan de mist in: autoallarm, failiet, samanwerkende, exprezzo, speficatie.
Fouten tegen de syntax van de zoekmachine. Iedere zoekmachine heeft een set regels waaraan zoekvragen moeten voldoen. Die zijn niet voor iedere site hetzelfde, maar ze worden altijd uitgelegd op de site. Dit is nooit goed: (genealogie colenbrander)mooie+mannenouderschapsverlof?noorwegenprovence*campingHet werken met + gaat bijna altijd mis; het moet zijn:woord +woordof:+woord +woord Dus: woord spatie plustekenwoord, ofwel: géén spatie tussen het plus- of minteken en het zoekwoord.
Het intypen van een compleet webadres: Ruim 3 procent van de zoekvragen bestaat uit een correct www-adres, nog eens 1 procent typt http verkeerd in (htpp://, http:/, http//:) , of geeft een partieel webadres (www.tdk).Soms kan het wat opleveren, maar één balkje hoger (de location-bar van je browser), en je zit direct goed.
Onbruikbare tekens als *, /, ?, \, , gebruiken. (Sommige zoekmachines ondersteunen wel %, ? en *, maar dat moet je maar net weten).
Spreektaal gebruiken. Sommige zoekmachines vragen expliciet om spreektaal. Internationaal is
Ask Jeeves de bekendste. Vinden.nl of Ilse zijn niet gebouwd om vragen te beantwoorden als: "Hoe lang een ei koken?", "hoe werkt een versterker". En zelfs dit is niet de bedoeling: "+hoe +kan +ik +beltonen +veranderen" (al kan het soms wel resultaat opleveren).
Telefoonboeknotatie. Een zoekmachine zoekt full text, het moet wel raar lopen als er een goed antwoord komt op vragen die er uit zien alsof ze aan een online telefoongids zijn gesteld: "Graaf, Robert de", of: "tekst oh oh den haag, van".
Een e-mailadres intypen: niet uitgesloten is dat het iets oplevert, maar het mailtje komt vast niet aan.
Alleen proberen van de woordenboekvorm van een woord. Wie "makelaar" of "hotel" gebruikt, zou ook "makelaars" en "hotels" kunnen proberen.
Geen AND gebruiken. De beste manier om minder (en dus specifiekere) zoekresultaten te krijgen is het gebruik van AND. Nog geen procent (0,75 procent om precies te zijn) van de zoekers gebruikt deze Booleaanse operator (en dan nog zelden goed).
Niet leren van je fouten. Een denk- of typefout kan altijd voorkomen, maar aan de resultaten moet je zien dat er iets mis is. Dan corrigeer je dat, en begin je opnieuw. Wie op zoek naar een naam voor een baby "meisjes namen" intypt, krijgt heel wat anders dan de zoekvraag "meisjesnamen", "tipskinderfeestje" zal minder tips opleveren dan "tips kinderfeestje".
Niet zo, maar zo!Tips om van de fouten te leren. Links de originele zoekvraag, rechts de verbetering:
hack/hek programs/program
(hack OR hek) AND (programs OR program)
kunstpattywouters
"patty wouters" AND kunst
(genealogie colenbrander)
genealogie AND colenbrander
maxon & ringtone
maxon AND ringtone
mooie+mannen
"mooie mannen"
muppets+gonzo+pictures
image:muppets AND gonzo
sponsorcontract + model
model NEAR sponsorcontract
kate moss, gallery,
"kate moss" AND gallery
"bootreizen" "engeland"
bootreizen AND engeland
ouderschapsverlof?noorwegen
ouderschapsverlof AND (noorwegen OR scandinavië)
ouderschapsverlof/

ouderschapsverlof/noorwegen

ouderschapsverlof/scandinavie

provence*campings
camping* NEAR provence
wat_is_sql
"wat is sql"
bus/trein/lyon
(bus OR trein) AND Lyon Dit artikel is gebaseerd op de analyse van ruim 30.000 zoekvragen die werden gesteld bij
Vinden.nl, een Nederlandse meta-zoekmachine. Dit is ongeveer de hoeveelheid vragen die in twee etmalen wordt gesteld. Iedereen kan meekijken met de zoekvragen bij Vinden.nl, er is een gecensureerde versie, maar ook een ongekuiste versie.


(31 oktober 2000, update september 2002)

woensdag, augustus 09, 2006

BBQ-tip !!!

'k maak toch zelf uit wat ik op mijn brood doe!!


hoe gek wil je het hebben...

m/v ???


Traffic;
hmmm....

wildplasse hé,
een3-jarige in Groningen kreeg daar een boete van 45,-€ voor.
Goed voorbeeld >>

Regio:

lokale computerboer :-)

cine twins

dinsdag, augustus 08, 2006

NB; Broodje aap wordt dagelijks ververst..
verhalen, wel of niet waar??


Dutch "waterhoos"..

versus U.S.A.
(see below)

makes a difference
doesn't it..??

scrole down to see the real stuff !
lol ;-)




ER STAAT MEER IN DE ARCHIEVEN...


story; thinks to think about (Dutch- butterfly)

De vlinder


Een man vindt een cocon van een vlinder en neemt deze mee naar zijn huis. Op een dag verschijnt er een kleine opening in de cocon. De man kijkt een paar uur toe hoe de vlinder worstelt om zich door de kleine opening naar buiten te werken.
Het lijkt erop dat het proces niet langer meer vooruit gaat. Het ziet er naar uit dat de vlinder zover gekomen is als hij kan en niet meer verder komt. Dus besluit de man de vlinder te helpen. Hij neemt een schaar en knipt de rest van de cocon open. De vlinder kan zich nu vrij eenvoudig losmaken.
Maar de vlinder heeft een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De man verwacht dat de vlinder elk moment zijn vleugels zal uitslaan en het lichaam daarmee ondersteunt. Maar dat gebeurt niet. De vlinder besteedt de rest van zijn leven aan rondkruipen met een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De vlinder is nooit in staat te vliegen.


Wat de man in al zijn goedheid niet begreep was dat de krappe cocon en de worsteling die nodig was om door de opening te kruipen, de manier was om de lichaamsvloeistof van de vlinder in de vleugels te pompen zodat de vlinder klaar zou zijn te vliegen als het de vrijheid had bereikt uit de cocon.
Soms zijn worstelingen exact wat we nodig hebben in het leven. Als we onszelf toe zouden staan zonder obstakels door het leven te gaan, zouden we invalide zijn. We zouden nooit zo sterk worden als wat we kunnen zijn.
We zouden nooit kunnen vliegen


  • Recept kokostaart

    2 eieren
    300 gr. Suiker
    250 gr. Kokos
    150 gr. Boter
    150 gr. Zelfrijzend bakmeel
    snufje zout
    4 eetlepels melk


Klop de eieren met suiker los. Voeg de andere ingrediënten toe. Kneed met je handen het deeg tot een egale bal. Doe het deeg in een ingevette springvorm. Bak de taart in een voorverwarmde oven (175 gr.C) in 30 á 40 minuten bruin.
Prik met een vork in de taart, als er niets op de vork achterblijft is de taart gaar.

(recept by Lucie ) Smakelijk eten.








heavy weather.... (pictures from blogger)

'Eén op zes Nederlanders internetverslaafd'

Uitgegeven: 8 augustus 2006 12:58 Laatst gewijzigd: 8 augustus 2006 14:06 AMSTERDAM –

Veel Nederlanders hebben hun internetgedrag niet onder controle. Velen surfen langer op het web dan ze zich van tevoren hadden voorgenomen, en ook sociale contacten worden met enige regelmaat verwaarloosd. Dat blijkt uit onderzoek van prijs- en vergelijkingssite Kelkoo.
Van de 1671 ondervraagde Nederlandse internetters geeft een zesde aan dat zijn internetgedrag voelt als een verslaving. Daarnaast doet ruim 43 procent vaak wat anders op internet dan hij in eerste instantie van plan was. Ruim de helft van de ondervraagden is langer online dan ze eigenlijk zouden willen. Veertig procent gaat daardoor later naar bed.
Sociale contacten hebben ook met enige regelmaat te lijden onder al het gesurf. Zo brengt bijna tien procent minder tijd door met partner, kinderen of vrienden door het internetgedrag.

Vrije tijd
Volgens Piet-Hein Kerkhof van Kelkoo is internet naast een praktisch hulpmiddel ook een vrijetijdsbesteding. "Het vervangt een avondje tv-kijken, sporten of een boek lezen. Ik denk niet dat de mensen die internetten als verslaving zien hulp nodig hebben. Een tip is wel om van tevoren te bepalen wat je gaat doen op internet en hoe lang je dat van plan bent. Houd je daar dan ook aan."
De meeste Nederlanders (83 procent) zijn dagelijks online. Ruim 88 procent zou internet missen als ze er geen toegang toe zouden hebben.


Hole in one...sure!

maandag, augustus 07, 2006

lost in space?
or need some books?
ever seen a dead mouse like this?

and some advise how to work :-)

-more to come....









havin'fun... (click to vieuw full size)





:-)

This is a Dutch Opinion and news site...

Personal computer en het web zijn jarig
De revolutie zonder eind


Deze week vieren twee belangrijke uitvindingen hun verjaardag: de IBM personal computer en het wereldwijde web. Zonder beide vondsten zou u niet in staat zijn dit artikel te lezen.
Op 6 augustus 1991 postte een Britse wetenschapper zijn idee voor een soort interactief web van informatie in de groep alt.hypertext. Zoals het hoort, is dat berichtje nog terug te vinden
.

Tim Berners-Lee, de onderzoeker in kwestie, had het systeem uitgeknobbeld om de her en der verspreide tekstdocumenten bij zijn werkgever, het Centre Européenne pour la Recherche Nucléaire (CERN) te kunnen terugvinden. "Als je interesse hebt in de broncode, mail me dan. Het is nog wel in sterke mate een prototype", waarschuwt Berners-Lee over zijn 'world wide web'.
Vijftien jaar later is www een begrip en een miljardenindustrie, waarin honderdduizenden mensen hun brood verdienen. Het web heeft traditionele diensten als usenet, ftp en irc overvleugeld. Ze bestaan allemaal nog, maar staan ten dienste van het web of dienen tegenwoordig vooral voor de distributie van bestanden.
Later deze week viert ook de personal computer zijn verjaardag: op 12 augustus 1981 onthulde IBM een alles-in-ééncomputer. Deze IBM PC combineerde een toetsenbord, monitor en een computerkast met een 4,77 MHz processor. De computer moest bij introductie 1565 dollar opbrengen. Naar de huidige maatstaven omgerekend zou hij bijna 2,5 keer zoveel kosten.
In de 25 jaar die volgden, werd de thuiscomputer van een schaars bezit tot een bijna alomtegenwoordig huishoudelijk apparaat. IBM verloor al snel na de introductie aan exclusiviteit, omdat de redelijk standaard en eenvoudig verkrijgbare onderdelen van IBM's oer-machine een keur aan 'IBM Compatibele' of 'kloon-computers' opleverden.
De ontwikkeling van besturingssystemen ging hand in hand met de ontwikkeling van de personal computer. Na het bij de IBM PC meegeleverde MS-DOS volgden Windows en OS/2. Windows werd succesvol met diverse varianten (3.1, NT, 95, 98, ME, 2000, XP en straks Vista). OS/2 heeft het uiteindelijk niet gered: IBM besloot in juli 2005 de ontwikkeling ervan te staken. Alternatieve besturingssystemen als Linux en OS X zijn populair, maar hebben op thuiscomputers een relatief beperkt bereik.
Het gemak waarmee u deze tekst leest, is een direct gevolg van deze visionaire vondsten uit het verleden. Een leuke, maar lastige opgave: probeer u zich eens voor te stellen hoe uw wereld er zou uitzien zonder computer en internet.




well, I'm online !!

don't forget, this is best vieuwed with Monzilla Firefox...................


First thing first... Keep your PC SAFE !!!!!!




well, I'm online !!

don't forget, this is best vieuwed with Monzilla Firefox...................



http://www.ripzor.com/youtuberipper.html

http://www.erightsoft.com/Superdc.html